Onze werkwijze

Om bij te kunnen dragen aan jullie mooiste thuis bieden wij graag een luisterend oor tijdens een of meerdere oriëntatiebezoeken aan onze showroom in Liessel. Zowel voor jou als voor ons is het belangrijk om ruim de tijd te nemen voor het inventariseren van alle wensen en bijzondere aandachtspunten, deze vormen immers de basis voor het maken van jouw fijne plek thuis!

Intakegesprek

Tijdens het adviesgesprek bespreken wij alle wensen aan de hand van de vooraf ingevulde vragenlijst en zullen wij deze verder aanvullen. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale indeling en bekijken we materialen voor de nieuwe keuken en/of interieur. Wij streven ernaar om tijdens het adviesgesprek direct een globale visualisatie te maken van de nieuwe keuken en/of interieur, echter zal dit bij een complexe indeling niet altijd direct lukken.

Voor meer informatie over het intakegesprek: klik hier.

Vervolgafspraak

Tijdens de vervolgafspraak bekijken wij samen de verder uitgewerkte visualisatie van de nieuwe keuken en/of interieur in ons 3D programma Pytha. Dit tezamen geeft een heel goed beeld hoe jouw nieuwe keuken of interieur eruit kan komen te zien. Natuurlijk is het dan vervolgens zaak om alle elementen van het ontwerp kritisch te beoordelen. De visualisatie kunnen we eventueel direct aanpassen met andere materialen, kleuren en kleine wijzigingen. Zo ontstaat uiteindelijk een definitief ontwerp dat geheel voldoet aan al jouw wensen en verwachtingen.

Tevens nemen wij tijdens het vervolggesprek de bijbehorende offerte(s) met je door en bespreken wij eventuele wijzigingen.

Aankoop van de nieuwe keuken en/of interieur

Als het ontwerp geheel naar wens is uitgezocht en je overgaat tot aankoop dan zullen wij de details van de keuken en/of interieur verder uitwerken.

Je ontvangt nadat wij alles hebben uitgewerkt de volgende gegevens van ons:

  • Orderbevestiging (ter ondertekening)
  • 3D impressies (JPEG)
  • Installatietekening met maten
  • Eventueel aanvullende gegevens die betrekking hebben op uw keuken en/of interieur

Projectmanagement

Nadat wij de getekende orderbevestiging hebben ontvangen wordt het project overgedragen aan een van onze projectleiders. Zij zullen ruim voor de leverdatum contact met je opnemen om alle maten op te nemen zodat het product exact op maat gemaakt kan worden. Onze projectleiders hebben tevens contact met jou over de planning en regelen de eventuele ontzorging. Mochten er na inmeten nog wijzigingen en/of aanvullingen zijn dan zullen onze projectleiders hier zorg voor dragen.

Werkvoorbereiding

De gegevens van het ontwerp en de exacte afmetingen worden naar de afdeling werkvoorbereiding van Mereno gestuurd. Daarna dragen ze bij Mereno zorg voor het uitwerken van jouw project tot in de kleinste details.

Sommige houtsoorten kunnen doordat het een natuurproduct is per zending variëren.
Heb je bij het uitzoeken van uw keuken en/of interieur de keuze gemaakt voor een van deze houtsoorten dan word je door Mereno benaderd om een afspraak in onze fabriek te maken om het hout uit te zoeken waar jouw nieuwe droomkeuken en/of droominterieur van wordt gemaakt.

Als alles digitaal is uitgewerkt dan kan het productieproces van start gaan in de werkplaats.

Het productieproces

Onze keukens en interieurmeubelen worden gemaakt in onze eigen fabriek in Meijel, onder de merknaam Mereno. Alles wordt vervaardigd door ambachtelijk geschoolde meubelmakers die hun vak tot in de kleinste details beheersen. Deuren en fronten kunnen worden geproduceerd van massief hout in elke gewenste houtsoort, van (wildf)fineer of HPL in diverse kleuren of van MDF voorzien van hoogwaardig lakspuitwerk in hoogglans of mat.

In onze fabriek bij Mereno hebben wij de beschikking over ultramoderne, geavanceerde productiemachines. Bij Mereno worden geen seriekeukens geproduceerd, maar uitsluitend keukens op individuele klantspecificatie. Bij de bouw van de keukens en interieurs worden uitsluitend kwaliteitsmaterialen in een zware uitvoering gebruikt, ook op plaatsen waar andere producenten veelal lichtere materialen toepassen. Zo zijn de keukenkasten bijvoorbeeld standaard voorzien van een 8 mm dikke rug. Mennen Keukens + Interieurs past uitsluitend zwaar hang- en sluitwerk toe en ook alleen ladesystemen van topkwaliteit. Het kastwerk wordt altijd in MDF uitgevoerd.

In de fabriek beschikken we ook over onze eigen spuiterij. Hier worden alle bewerkingen op het gebied van lakken, beitsen, verouderen en zo meer, door onze ervaren spuiters verricht. Wij werken uitsluitend met de beste kwaliteit lakken in alle kleuren en verschillende afwerkingen.

Montage

Als alles klaar is in de fabriek, zullen de meubelen op de afgesproken dag geplaatst worden. Mennen Keukens + Interieurs beschikt over een team van ervaren, zelf opgeleide monteurs. Het plaatsen van keukens is een zeer nauwkeurig werk. Onze vakmensen werken klantgericht en hebben hart voor de zaak. Onze monteurs werken snel en netjes en de keuken wordt pas opgeleverd als jij 100% tevreden bent.

Ontzorging

Indien gewenst, kunnen wij zorgen voor de volledige coördinatie van de verbouwing, zodat ook het verleggen van leidingen, het leggen van de tegelvloer of het stucwerk van de wanden onder onze regie valt.

Aftersales

Bij Mennen Keukens + Interieurs staat een uitstekende service voorop.
Mocht er iets niet in orde zijn, dan zullen wij dat zo snel mogelijk oplossen. Je kunt tijdens openingstijden telefonisch contact met ons opnemen of ons per e-mail op de hoogte brengen.

Onze leveranciers

Een Mennen Keuken of Interieur staat garant voor jarenlang gebruiksplezier. Daarbij is onze selectie van de juiste leveranciers van meubelen, apparatuur en werkbladen erg belangrijk. Deze leveranciers hebben al jarenlang bewezen kwaliteit te kunnen leveren.