Op maat gemaakte keukens: een unieke benadering van keukenontwerp

woensdag 20 september 2023

Of je nu een passie hebt voor koken, graag tijd doorbrengt met familie en vrienden, of gewoon van een mooi en functioneel huis houdt, de keuken is vaak het hart van je huis. Het ontwerpen van de perfecte keuken kan echter een uitdaging zijn, gezien de verschillende smaken, behoeften en ruimtebeperkingen van elk huishouden. Dat is waar op maat gemaakte keukens schitteren.

Maatwerk keuken met fineer

Waarom kiezen voor op maat gemaakte keukens?

Het kiezen voor een op maat gemaakte keuken biedt talloze voordelen. Allereerst is de functionaliteit afgestemd op jouw specifieke behoeften. Als je bijvoorbeeld een (hobby) chef-kok bent, kun je de keuken ontwerpen met professionele apparatuur en veel werkruimte. Voor gezinnen kan de nadruk liggen op opslag, kindvriendelijke ontwerpen en een gezellige eethoek.

Bovendien kun je met op maat gemaakte keukens creatief zijn in het gebruik van ruimte. Zelfs in kleine keukens kan slim ontwerp leiden tot een verrassende hoeveelheid opbergruimte en een ruim gevoel.

Maatwerk keuken eiland

Hoe begin je aan een op maat gemaakte keuken?

Het proces begint met een grondig overleg met een van onze adviseurs. Zij zullen jouw behoeften en wensen in kaart brengen en een uniek ontwerp creëren dat aan al je verwachtingen voldoet. Er wordt rekening gehouden met de beschikbare ruimte, het budget en de stijlvoorkeuren.

Vervolgens wordt het ontwerp tot leven gebracht met behulp van een visualisatie in ons 3D programma Phyta. Dit tezamen geeft een heel goed beeld hoe jouw nieuwe keuken of interieur eruit kan komen te zien. Natuurlijk is het dan vervolgens zaak om alle elementen van het ontwerp kritisch te beoordelen.

Als het ontwerp geheel naar wens is uitgezocht en je overgaat tot aankoop dan zullen wij de details van de keuken en/of interieur verder uitwerken.

 

Werkplaats Mereno voor maatwerk interieur

Nadat wij de getekende orderbevestiging hebben ontvangen wordt het project overgedragen aan een van onze projectleiders. Zij zullen ruim voor de leverdatum contact met je opnemen om alle maten op te nemen zodat het product exact op maat gemaakt kan worden. Onze projectleiders hebben tevens contact met jou over de planning en regelen de eventuele ontzorging.

Onze keukens en interieurmeubelen worden gemaakt in onze eigen fabriek in Meijel, onder de merknaam Mereno. Alles wordt vervaardigd door ambachtelijk geschoolde meubelmakers die hun vak tot in de kleinste details beheersen.

Als alles klaar is in de fabriek, zullen de meubelen op de afgesproken dag geplaatst worden. Mennen Keukens + Interieurs beschikt over een team van ervaren, zelf opgeleide monteurs. Het plaatsen van keukens is een zeer nauwkeurig werk. Onze vakmensen werken klantgericht en hebben hart voor de zaak.

 

Indien gewenst, kunnen wij zorgen voor de volledige coördinatie van de verbouwing, zodat ook het verleggen van leidingen, het leggen van de tegelvloer of het stucwerk van de wanden onder onze regie valt.