Keukentrends 2024

dinsdag 02 januari 2024

In deze blogpost geven we een voorproefje van de nieuwste keukentrends die je in 2024 kunt verwachten. Samen met onze adviseurs kunnen wij inspelen op de trends door het gebruiken van verschillende kleuren, materialen en ontwerpen.

Levendige kleuren interieur

Levendige accenten

Voeg een vleugje creativiteit toe aan je keuken met levendige accenten en digitale kunst. Gedurfde kleuraccenten zoals elektrisch blauw of koraal kunnen worden geïntegreerd in. Daarnaast zien we de opkomst van digitale kunst, ingebed in keukenapparatuur of als projectie op de muren, waardoor je keuken een unieke en persoonlijke touch krijgt.

Moodboard sfeer interieur

Natuur in je keuken

In 2024 zien we een verschuiving naar natuurlijke kleuren in de keuken. Denk hierbij aan zachte aardetinten zoals taupe, olijfgroen, en zacht terracotta. Deze kleuren brengen warmte en rust in de keuken, waardoor het een gezellige en uitnodigende ruimte wordt. Combineer deze tinten met natuurlijke materialen zoals hout en marmer voor een tijdloze en toch eigentijdse uitstraling.

Moodboard keukentrends

Natuurlijke kleurpaletten

De klassieke zwart-witcombinatie blijft tijdloos, maar in 2024 gaat het om het creëren van contrasten. Denk aan diepzwarte keukenkasten in combinatie met helderwitte werkbladen. Deze combinatie geeft de keuken een eigentijdse uitstraling met een vleugje drama. Dit kan in combinatie met donker houten elementen en bijvoorbeeld een licht blad als tegenpool.

Notenhout als tijdloos materiaal

In 2024 omarmen we de kracht van warmte in interieurontwerp, waarbij de focus ligt op het creëren van gezellige, uitnodigende ruimtes. Een belangrijk element in deze trend is het gebruik van warme tinten, met notenhout als een centraal materiaal dat een gevoel van luxe en tijdloosheid toevoegt.